Barve okenskih okvirjev spremenijo dom, tako zunaj kot znotraj

Pri izbiri oken si je najbolje zamisliti celosten končni izgled doma. Z izbiro barve okenskih okvirjev pa lahko konkretno spremenimo in zaokrožimo videz našega domovanja.

Barva okenskih okvirjev lahko vpliva na videz tako notranjosti doma kot tudi zunanjega pročelja. Domovanju lahko kontrastne barve okenskih okvirjev vdihnejo karakter in poudarijo stil. Pri izbiri barve je potrebno vzeti v poštev pomen posameznih barv ter barve zunanjosti domovanja, notranjih sten, morda tudi zunanje okolice ter pohištva.

Vpliv barvnih odtenkov

Pri izbiranju pravega odtenka vam lahko pridejo prav tudi pomeni posameznih barv ter občutki, ki jih sprožajo. Preberite si pomene posameznih odtenkov, ter kako vplivajo na vaš dom:

Rumena

Znana je po povečevanju inteligentnosti in mentalne kondicije. Pomaga lahko stimulirati pogovor in razčititi misli. Umika temačnost ter pomaga, da stvari vidimo pozitivno.

Oranžna

Predstavlja izražanje s samozavestjo. V dom vnese mladost in radoživost. Je barva smeha in praznovanja. Najlepše pride do izraza, kadar se jo dodaja v detajle.

Rdeča

Rdeča je stimulativna barva. Predstavlja pogum in neustrašnost. Uporabite to barvo, kadar želite povečati svojo samozavest. Vendar pozor, preveč rdeče lahko izraža občutke razbrujenosti ali razdražljivosti. Manj je več.

Temno rdeča

Barva strasti, odpira čustvene blokada in spodbuja izražanje samega sebe. Opominja, da je potrebno živeti življenje ter ga zajemati s polno žlico. Spodbuja ljubezen do svojega telesa.

Svetlo modra

Sprošča napetosti in spodbuja mirnost. Prinaša harmonijo v odnose in s tem, ko jo dodamo v okolico, pomaga k pomirjanju agresivnosti.

Zelena

Primarna barva narave, ki zdravi. Predstavlja negovanje in pomaga telesu, da se počuti pomlajeno. Nudi občutek svežine in rasti.

 

 

 

 

Na fotografiji vidite, kako se barva okenskih okvirjev zlije z barvo opremljenosti zunanje terase.

 

Na primeru obnove s primerjavo prej:potem pa še toliko bolje pride do izraza, kako se je notranjost doma spremenila ob spremembi barve stene ter tudi okenskih okvirjev.

 

Priporočamo vam, da si pred naročilom ogledate barve na lesenih vzorcih, saj so v primerji z ogledom na zaslonu možna odstopanja.

 

Pomen barv povzet po: https://www.housebeautiful.com/

Komentarji za to objavo so zaprti.