Velika lesena okna naredijo prostor večji in svetlejši

Miti o oknih: lesena okna v primerjavi s PVC okni

Okna – in kako jih okrasimo – je osnovi del izgleda našega doma. Pri izbiri oken pa je potrebno izbrati tudi tip oken, v osnovi se odločamo med lesenimi okni in PVC okni. Katera bi določenemu domu dodala večjo vrednost ter so najbolj primerna za vzdrževanje?

Ker predstavlja to kar velik izdatek, se pred odločitvijo gotovo lotite previdne raziskave. Poleg tehničnih lastnosti pa okna vplivajo na izgled doma, tako od znotraj kot tudi od zunaj. Če razmišljate o novih oknih, ste že začeli razmišljati, za katere se bi odločili?

Predvsem z lesenimi okni se povezuje nekaj mitov, ki lesenim oknom delajo krivico.

 

Mit št. 1: Les bo začel gniti, medtem ko bodo PVC okna trajno enaka

Resnica: Plastična okna se nekoliko razbarvajo ob izpostavljenosti soncu in nasprotno od lesenih oken, tega ne moremo popraviti. Ob pravilnem vzdrževanju se lesenim oknom življenjska doba vztrajno podaljšuje.

 

Mit št. 2: Lesena okna so predraga, ne moremo si jih privoščiti

Resnica: Lesena okna lahko zdržijo do 60 let in so lahko ob vzdrževanju in negi trajnejša. Plastičnih oken ne moremo popravljati ali barvati, zato so lesena okna lahko glede na življenjsko dobo celo cenejša izbira. Les nudi še dodano vrednost lepote, ki jo doda domu – tudi, če bi kasneje razmišljali o prodaji. Lesena okna so vredna investicija.

 

Mit št. 3: Vzdrževanje lesenih oken je naporno

Vzdrževanje bo mnogo lažje, v kolikor ste se že v začetku odločili za ponudnika kakovostnih lesenih oken ter okenskih okvirjev. Les je dar narave, ki je prijazen okolju in v vašem domu ustvarja toplino ter domačnost.

 

novodobna lesena okna

Mit št. 4: Lesena okna niso energetsko učinkovita in bomo zato imeli višje stroške

V mizarstvu Šemrl sledimo najnovejšim trendom in iščemo nove rešitve, kako izdelati kvalitetno energetsko varčno stavbno pohištvo z dolgo življenjsko dobo in minimalnim vzdrževanjem. Prizadevamo si za novo, trajno kvaliteto bivanja. Naše izdelke zaznamuje visoka energetska učinkovitost, kakovost materialov kot tudi estetski videz.

 

Mit št. 5: Lesena okna so manj varna od PVC oken

To enostavno ne drži. Tudi lesena okna po standardih nudijo enakovredno varnost. Evropska direktiva zahteva, da proizvajalec stavbnega pohištva svoje izdelke označuje z oznako CE, s čimer izjavlja, da so izdelki skladni z vsemi zahtevanimi predpisi (direktiva o gradbenih proizvodih EN-14351-1:2006). Mizarstvo Šemrl je za svoje izdelke (lesena okna in vrata) pridobil vse potrebne dokumente in certifikate.

 

 

Zapis je nastal po navdihu: www.housebeautiful.com

Komentarji za to objavo so zaprti.