alu-les profili oken Šemrl

ODLOČITEV ZA ALU-LES OKNA

Okna vgradimo za več deset let, zato moramo dobro premisliti, kakšna bomo izbrali. V Sloveniji se še vedno najbolj prodajajo plastična okna, čeprav v zadnjem času proizvajalci oken opažamo tudi povečanje prodaje lesenih oken, predvsem v kombinaciji z aluminijem, torej alu-les okna.

Zakaj prav alu-les kombinacija?

Alu-les okna so najboljši primer stavbnega pohištva iz naravnih in trajnih materialov. Naravna atmosfera lesenih oken združena z zaščitno oblogo iz aluminija, ki zagotavlja trajno in kakovostno zaščito lesnih oken ne glede na vremenske razmere.

Lesena okna s sodobnejšo obliko zunanje prekrivne maske iz aluminija priporočamo povsod, kjer se zahteva standardna energetska učinkovitost. Na notranji strani ostaja skrbno obdelan smrekov ali macesnov les mehkih oblik, ki poskrbi za prijeten videz.

 

 

Prednosti ALU-LES oken

– Odlična zaščita pred UV žarki
– Zanesljivo tesnjenje
– Dolga življenjska doba
– Minimalno vzdrževanje, občasno barvanje le notranjega dela
– Pestra izbira barv za zunanje aluminijaste maske v RAL lestvici in v raznih imitacijah lesa
– Aluminij lahko 100% recikliramo in tako dopolnjuje naravno danost lesnih oken, ki zagotavljajo okolju in bivanju prijazno okolje.

Osnovna funkcija vseh tipov oken je osvetlitev prostora z dnevno svetlobo, pri čemer je seveda treba zagotoviti čim manjše izgube toplote in preprečiti pregrevanje prostora zaradi vdora zunanje toplote v prostor.

 

proizvodnja lesenih oken Šemrl

Energetsko varčna gradnja – gradnja prihodnosti

V Mizarstvu Šemrl nudimo stavbno pohištvo, ki je po evropskih smernicah korak pred konkurenco pri novih sistemih, konstrukciji, zaščiti in, kar je danes najpomembnejše, pri energijski učinkovitosti. Vgrajeni materiali so atestirani, izdelani z moderno tehnologijo, s kakovostno obdelavo pa zagotavljajo vrhunski izdelek.

Najnovejša tehnologija nam omogoča, da s klasičnimi vogalnimi vezmi, ki zagotavljajo oknom optimalno stabilnost, vsak element posebej impregniramo in utrdimo, nato sledi še tri-sistemska zaščita s končnim lakiranjem. Les je konstrukcijsko in globinsko zaščiten, saj se s temi postopki prepreči vdor zunanje vlage in možnost propada. ALU zaščita pa doda še tisto piko na i. Če les sporoča toplino in domačnost, alu zunanji ovoj govori jezik sodobnega designa in čistih linij. Izbira seveda ostaja vaša. Več o izboru profilov oken Šemrl lahko najdete tukaj

Vir objave: http://www.deloindom.si/katera-okna-so-primerna-za-vas-dom

 

Komentarji za to objavo so zaprti.