Skrb za lesena okna

Lesena okna in leseni okvirji dajo domu veličastnost. Kadar je za les pravilno poskrbljeno, lahko trajajo leseni okenski okvirji tudi vašo življenjsko dobo. V nadaljevanju vam opisujemo nekaj predlogov za vzdrževanje lesenih okenskih okvirjev.

Leseni okenski okvirji ohranijo svoj čudovit videz, kadar so ustrezno vzdrževani. Vsak leseni izdelek, tudi okenski okvirji pa zaradi trajne izpostavljenosti potrebujejo nego. Z rednim pregledovanjem in vzdrževanjem, kot in kadar je to potrebno, lahko izredno podaljšate življenjsko dobo in izgled zunanjosti vašega doma.

Kadar opravljate letne ali sezonske preglede stanja vašega doma, si vzemite čas, da pregledate tudi lesena okna ter okvirje za znaki gnilobe ali razkrajanja zaščitne plasti in s tem preprečite potencialne probleme, preden imajo čas povzročiti posledice, ki zahtevajo draga popravila.

 

Še nekaj hitrih nasvetov, na kaj paziti pri lesenih oknih ter lesenih okenskih okvirjih

 

  • Imejte pri roki čopič, s katerim lahko obrišete lesene okvirje, ko jih pregledujete za poškodbami in čistite okvirje.
  • Preglejte vire zadrževanja vlage, saj to lahko vpliva na poškodbe zaščitne plasti.
  • V primeru, da les prične pokati, to pomeni, da je les presušen zaradi pomanjkanja zaščite ter izpostavljenosti UV žarkom.
  • Od blizu si oglejte tudi stike med steklom ter okvirjem, saj bi pomanjkljivosti imele vpliv na pomanjkanje izolacije znotraj doma.

 

Vzdrževanje bo mnogo lažje, v kolikor ste se že v začetku odločili za ponudnika kakovostnih lesenih oken ter okenskih okvirjev. Les je dar narave, ki je prijazen okolju in v vašem domu ustvarja toplino ter domačnost. V mizarstvu Šemrl sledimo najnovejšim trendom in iščemo nove rešitve, kako izdelati kvalitetno energetsko varčno stavbno pohištvo z dolgo življenjsko dobo in minimalnim vzdrževanjem. Prizadevamo si za novo, trajno kvaliteto bivanja. Naše izdelke zaznamuje visoka energetska učinkovitost, kakovost materialov in estetski videz. Lesena okna in vrata Šemrl so pogosto izdelana iz visokokakovostnega smrekovega ter macesnovega lesa.

 

lesena okna

 

Danes ste kupci postavljeni pred veliko odločitvijo med različnimi materiali – les, PVC, aluminij ali njihove kombinacije. Odločitev o materialu novega okna je običajno prva izbira, nato se boste odločili za proizvajalca. Če niste zadovoljni z obstoječimi lesenimi okni starimi 30 in več let, ter se nagibate za menjavo z novimi, ne pozabite na izreden tehnološki napredek lesenih oken. Primerjajte vaše obstoječe okno in novo sodobno leseno okno Mizarstva Šemrl. Razlika je resnično več kot očitna.

Komentarji za to objavo so zaprti.