Velika lesena okna naredijo prostor večji in svetlejši

Velika lesena okna naredijo prostor večji in svetlejši

Kupujete lesena okna in razmišljate tudi, za kakšno velikost se bi odločili? Če bi želeli, da je prostor na občutek večji in prejema več svetlobe, je najbolje izbrati čim večja.

Prednosti, ko se odločite za velika lesena okna

Velika okna postajajo bolj in bolj priljubljena. Počutje v prostorih z velikimi okni je prijetno, če živite še blizu narave, pa se vaše bivalno okolje zlije z njo. Prostori delujejo večji, bolj odprti in predvsem bolj svetli.
Sončni žarki vplivajo na počutje, ter ustvarjajo prijetno in ugodno ozračje. Tudi če uporabljate zavese, lahko te ob strani velikih oken dodajo močan estetski učinek.

Velika lesena okna imajo učinek na prijetno počutje.,

 

Večja lesena okna pomenijo tudi večjo izbiro zaves in žaluzij

Pri velikih oknih se lahko odločate med več materiali, tipi senčil ter različnimi tkaninami za zavese. Večja okna lahko okrasite tudi z bolj opaznimi vzorci in težjimi tkaninami, ki jih manjšim oknom ne pristajajo. Markantne zavese ustvarijo močan učinek na ambient in so lahko eden izmed ključnih dekorativnih kosov. Na večja lesena okna lahko nanesete tudi več plasti zaves – najprej lahke za prepuščanje svetlobe in zraka, nato pa še težje za zatemnitev in modernejši videz.

Velika lesena okna - večji prostor
Lesena okna z dobro toplotno izolativnostjo so primerna za večje dimenzije.

 

Pri večjih oknih se ravno tako lahko odločate med različnimi vrstami senčenja in zaščite

Z različnimi roletnimi sistemi lahko učinkovito senčimo in zatemnimo prostore, zaščitimo okno pred vremenskimi vplivi (dež, toča) in dodatno izboljšamo toplotno in zvočno izolacijo (zračna blazina med oknom in roleto). Roletni sistemi so glede na večja okna seveda lahko popolnoma avtomatizirana z motornimi pogoni in avtomatsko časovno regulacijo.

Z zunanjimi žaluzijami lahko optimalno reguliramo svetlobo in ustavimo sončne žarke pred steklom. Profili, lamele in vodila so izdelani iz aluminija, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo in odpornost na vremenske vplive. Žaluzije lahko upravljate ročno ali avtomatizirano.

Zunanje žaluzije na velikih oknih.

 

Notranje žaluzije in pliseje namestimo na notranjo stran okna. Gre za klasično notranje senčilo, ki je največkrat vgrajeno direktno na okno in se uporablja že vrsto let. Možna je tudi naknadna vgradnja na okna.

žaluzije in pliseji
Notranje žaluzije in pliseji ustvarijo prijetno okolje.

 

 

Kontaktirajte nas za nasvet in ponudbo >>

 

 

Navdih za zapis po: dnevnik.si.

Komentarji za to objavo so zaprti.