Čiščenje lesenih oken

3 razlogi za menjavo oken pozimi

Tudi če niste velik počitniški dekorater, je zima čas, ko si družine ogledajo seznam opravkov v svoji hiši. Sploh zadnje mesece, ko smo toliko časa že in še bomo preživeli doma. Ste morda imeli velike načrte za zamenjavo oken poleti ali jeseni?

Kateri so bili tisti domači projekti, ki ste jih tako želeli zaključiti? No, tudi pozno pozimi niste zamudili svojega “okna” za menjavo oken. Menjava domačih oken v resnici nima namenske sezone in morda obstaja nekaj skritih prednosti, ko zaprete ali odprete zimo z novimi okni.

Skoraj nič ni drugače kot poleti glede menjave oken

Nekateri projekti za izboljšanje stanovanja se lahko vlečejo in trajajo, vi pa se preprosto odpoveste življenju in živite v neredu (obnova kuhinje npr.?). Če ste sploh dvomljivi glede zimske menjave oken doma, je to verjetno zato, ker si predstavljate, da je vaša hiša na stežaj odprta, z vsemi tistimi ledenimi vetriči, ki se vijejo notri.

Tu pa je nekaj: ni vam treba živeti v ledeniku, ko projekt teče. Monterji zamenjajo steklo naenkrat po eno okno in tako zmanjšajo količino toplote, ki se izgublja.

Vse tesnilne mase in pene, ki jih uporabljajo, so pozimi enako učinkovite pri strjevanju in tesnjenju kot poleti. Usposobljeni monterji oken lahko celo namestijo in zaprejo okno pri zelo nizkih temperaturah.

Že v tej sezoni prihranite pri stroških ogrevanja

Poleg očitnega omejitvenega dejavnika verjetno že razmišljate o prihrankih, ki jih prinašajo nova energetsko učinkovita okna. Vsi vemo, da lahko poraba energije v pozni zimi naredi velik udarec. “Daj nase jopico ali pulover!” lahko traja do maja in zamenjava oken z bolj učinkovitimi modeli vam lahko prihrani pri računih že kar nekaj mesecev.

Ni lepšega, kot da ta račun za ogrevanje odprete takoj, ko vstavite nadomestna okna. Majhna črta na grafu stroškov se spusti in ostane tam – nizka.

Okna boste v tem času dobili najverjetneje hitreje in tudi ceneje

Zima je mrtvejša sezona za številna podjetja za menjavo oken, ker zgoraj naštete prednosti niso splošno znane. Te informacije vam lahko koristijo. Mogoče je neprijetno, če se končno odločite, da se boste lotili projekta za izboljšanje stanovanja in nato za vedno čakali, da bodo načrtovana dela. V poletnih mesecih je težko že samo pridobiti okenska podjetja, ki vam dajo ponudbo.

Zimska menjava ali namestitev oken za dom je dobra poteza – je minimalna, realna za načrtovanje in vam bo takoj začela prihraniti denar za račune za energijo.

Komentarji za to objavo so zaprti.