menjava oken šemrl

7 resničnih razlogov za lesena okna v primerjavi s PVC

Eden izmed prvih materialov je bil les. Uporabljen za okna pa je s sodobno tehnologijo izvrstna izbira za vaš dom. Preverite teh 7 razlogov, zakaj so lesena okna boljša od PVC oken.

7 razlogov za lesena okna proti PVC

 1. Leseni okvirji so zelo privlačni in na vsakem domu izgledajo osupljivo. Poleg tega se lahko odločite, da boste svoje lesene okvirje prilagodili oknom, tako da izberete veliko izbiro lesa, kot so javor, mahagoni ali hrast, ki imajo drugačen videz. Lesene okenske okvirje lahko tudi izrežete, obarvate ali pobarvate po svojem okusu in po videzu hiše.
 2. Okna z lesenimi okvirji so veliko bolj okolju prijazna v primerjavi s PVCu. Dejansko imajo negativen GWP (potencial globalnega segrevanja), kar pomeni, da so v svojem dolgem obdobju delovanja sposobni zmanjšati količino Co2 iz ozračja. Medtem ko proizvodnja PVCu vključuje sproščanje zelo strupenih kemikalij, od katerih so jih evropske vlade naštele za prednostno odpravo.
  Z uporabo lesa iz trajnostnih virov je ta možnost okvirjanja oken daleč najbolj okolju prijazna.
 3. Leseni okenski okvirji bi lahko trajali še mnogo let, medtem ko bi vaša povprečna okna PVCu trajala manj kot 30 let. Lesena okna se ob pravilnem vzdrževanju lahko učinkovito upirajo obrabi in trajajo vse življenje.
 4. Les, ki je ena od mojster narave, deluje kot naravni izolator, ki ohranja udobno temperaturo vaše hiše. Les je naravno izolacijski, kar pomaga ohranjati toploto v hiši. To posledično zmanjšuje tudi emisije ogljika in s tem zmanjšuje vaš račun za električno energijo, hkrati pa ohranja gospodinjstvo toplo in udobno.
 1. Čeprav leseni okenski okvirji zahtevajo redno vzdrževanje in zaščito pred vremenskimi vplivi, da ostanejo v vrhunskem stanju, barvanje in lakiranje ne le ohranjata privlačen videz, ampak tudi pomagata upreti elementom narave.

  V nasprotju s splošnim prepričanjem okenski okvirji iz PVCu sploh ne potrebujejo vzdrževanja in okna PVCu ni mogoče tako enostavno popraviti.
 2. Za izdelavo okenskega okvirja iz PVC potrebuje približno osemkrat več energije kot leseno. Okoljske aktiviste muči skrb, da bi se odpadki PVC do leta 2020 povzpeli na 6,4 milijona ton. 43% več odpadkov nastane zaradi PVC oken kot lesenih oken. Od tega približno 82% odide na odlagališča, 15% pa sežge. Le 3 % odpadkov se reciklira.
 3. Visoko zmogljiva lesena okna niso nujno dražja od PVC -kovin. Ker prihajajo v različnih vrstah, imate veliko izbire. Medtem ko je javor najcenejši les za okna, je mahagoni najdražji. Poleg tega, ko izberete klasičen okenski okvir za svoj dom, ste lahko prepričani, da bodo zdržali veliko dlje kot PVCu.

Kontaktirajte nas za nasvet in ponudbo, z veseljem smo tu za vas.

Navdih.

Komentarji za to objavo so zaprti.