Ali lahko lesena okna vgrajujete pozimi?

Uspeh in dolgotrajnost zamenjave oken sta na koncu odvisna od dveh dejavnikov: kakovosti oken, ki jih kupite, in pravilne namestitve, ki bo zagotovila, da voda ali vlaga ne bo vstopila v steno. Ali pa igra tukaj kakšno vlogo tudi letni čas?

Lesena okna je še boljše vgrajevati pozimi

Ne glede na to, kako draga ali učinkovita so vaša okna, ne bodo zdržala dolgo ali zaščitila vašega doma, če niso pravilno nameščena. Pravilno izvedena namestitev oken je učinkovita ne glede na to, kdaj so okna nameščena. Pomembneje je, da monter oken upošteva ustrezne postopke za namestitev ob določenem vremenu.

Na nek način je namestitev oken pozimi še boljša, če želite zagotoviti, da so problematična območja pravilno pritrjena in zaprta. Pozimi lahko monterji oken običajno vidijo znake vlage zaradi nedavnih puščanj in lahko hitro prepoznajo, od kod prihaja težava. V poletnih mesecih to morda ni mogoče, saj so okna in okvirji, ki jih obkrožajo, suhi, zato je skoraj nemogoče ugotoviti, od kod prihaja puščanje ali če sploh obstajajo težave, razen če les kaže očitne znake gnitja.

V zadnjih nekaj letih, ko se je število naših zimskih postavitev oken v razmerju povečalo in smo dejansko opazili bistveno manj težav z našimi zimskimi montažami v primerjavi s poletnimi.

Nobenega dvoma ni, da bi se morali potruditi in dobiti najboljšo možno ponudbo za nova okna. Seveda, če so učinkoviti in imajo ustrezne energijske ocene, ki jih podpirajo. Pomembno je tudi, da podjetje, ki jih montira, ve, kaj počnejo, in ne bo motilo dela, ne glede na to, ali je zunaj toplo ali hladno. Če pa niste posebej pozorni na to, kdaj je treba namestiti okna, lahko prihranite tako, da pozimi naročite in namestite okna.

Komentarji za to objavo so zaprti.