Lesena okna Šemrl

Kdaj moramo menjati stara okna za nova?

Nič ni večno, tudi okna najboljše kakovosti ne bodo trajala večno. Okna z dvojno zasteklitvijo optimalno služijo svojemu namenu približno 15 – 20 let, potem pa je potrebna menjava. Na to vpliva več dejavnikov, na primer kako dobro so bila vzdrževana, kakšne so bile v teh letih vremenske razmere in iz katerega lesa so narejena.

Beri naprej
Panoramska lesena okna

6 nasvetov, kako izbrati prava lesena okna za vaš dom

V zadnjih letih se pri opremi doma vse več ljudi odloča za lesena okna. Slednja so kot odgovor na nove trende, dekor doma in toplotne izboljšave postala priljubljena izbira za vse, ki želijo doseči tako vizualni učinek, kot privarčevati na dolgi rok.

Ko gre za izbiro lesenih oken, morate upoštevati veliko dejavnikov, preden se odločite, ali bodo ta primerna za vaš dom. Tukaj je nekaj namigov, na kaj morate biti pozorni preden se odločite za nakup.

Premislite, ali boste lahko lesena okna vzdrževali ali ne
Pogosta napačna misel je, da bo za lesena okna potrebno več vzdrževanja kot pri kovinskih ali PVC alternativah. To ne drži. Vsa lesena okna so obdelana tako, da preprečijo, da bi les gnil, razpokal in zbledel. Prav tako so odporna na vremenske vplive in obdelana s premazi tako, da se prepreči njihovo staranje. Vendar jih bo treba, tako kot vsa okna, na koncu zamenjati, vendar ne prej kot druge tipe oken. Prav tako je dobro poznati vse možnosti nege in preventivnih rešitev, s katerimi lahko še dodatno povečate življenjsko dobo lesenih oken.

Ali so v okviru vašega proračuna?
Lesena okna so po navadi nekoliko dražja od PVC in kovinskih oken. To je posledica njihove pristne narave in dejstva, da imajo lesena okna najdaljše življenjske dobe. So tudi izjemno varna in prihajajo z zaklepnimi sistemi, ki vam bodo dali občutek varnosti in brezskrbnosti.

Kakšne so vaše osebne preference?
Ko gre za izbiro stila lesa, ki najbolj ustreza vašemu domu, je na voljo veliko možnosti. Zavedati se morate, da dva kosa lesa nikoli nista enaka, zato se lahko vsako leseno okno nekoliko razlikuje od naslednjega, kar pa bo vašemu domu dalo poseben šarm.

Ali ustrezajo slogu vašega doma?
Lesena okna lahko izboljšajo in dodajo edinstven vidik zunanjosti vašega doma. Zaradi svoje naravne sposobnosti, da dodajo piko na i tradicionalnemu videzu in lahko njihove dimenzije izberete po vaši meri, bodo dopolnili celoten slog vašega doma.

So lesena okna okolju prijazna?
Lesena okna so naraven material, zato so veliko bolj prijazna okolj kot PVC in kovinske alternative. Najbolje je izbrati lesena okna, ki so trajnostna, ko drevesa ponovno zasadimo, da nadomestimo že uporabljeni les.

Nato izberite uglednega proizvajalca lesenih oken!
Lesena okna so prijetnega videza in so lahko odličen dodatek vašemu domu. Ključ do uspešne izbire in namestitve pa je proizvajalec oken, ki bo sodeloval z vami in vam pomagal izbrati in namestiti takšna lesena okna, ki bo najbolje ustrezala potrebam vašega doma.

Tukaj pridemo na vrsto mi, mizarstvo Šemrl, ki smo družinsko podjetje v zasebni lasti. Naše korenine segajo v leto 1895. Odtlej se družinska tradicija nadaljuje preko štirih rodov do danes. Od samega začetka pa smo usmerjeni v izdelavo kakovostnih izdelkov za najzahtevnejše kupce. Pri tem izhajamo iz svojih dolgoletnih izkušenj, sledimo najnovejšim trendom in tehnologiji na tem področju, predvsem pa želimo ustreči Vam, prisluhniti Vašim željam in zamislim. Preberite več o naših lesenih oknih in lesenih vhodnih vratih.

Kontaktirajte nas, če potrebujete nasvet oz. pomoč pri njihovi izbiri. Z veseljem vam bomo pomagali! Dobrodošli!

lesena okna Šemrl

Kaj cena pove o kakovosti oken?

Koliko stanejo okna? To je eno najpogostejših vprašanj v panogi, vendar tudi eno najtežjih. Resnica je, da na vprašanje, koliko boste plačali za okno, ni hitrega in enoznačnega odgovora, cena pa se razlikuje še od proizvajalca do proizvajalca. Preden se za pripravo ponudbe obrnete na različna podjetja, vam bomo pomagali razumeti spremenljivke, ki vplivajo na ceno. Cena na ponudbi namreč ni vaš končni račun, skupni stroški pa se lahko spremenijo, če pride do zapletov ali nepredvidenih dogodkov.

Kakšni so torej dejavniki, ki vplivajo na ceno novega okna?

menjava oken šemrl
Kakovost bivanja se začuti.


Kakovost lesenih oken
Morda je eden največjih vplivov na ceno okna njegova kakovost. Vsa okna niso ustvarjena enako, kakovost pa se na koncu odraža prav na ceni. Pravzaprav je kakovost eden največjih razlogov, da boste našli tako velika nihanja cen med okni.

Če se sprašujete po tem, kako se lahko posamezno okno toliko razlikuje glede na stroške, obstaja več kazalnikov, ki vplivajo na kakovost, in ti s

Na splošno bodo okna višje kakovosti stala več kot okna nižjega cenovnega razreda. Je nekako tako kot nakup Ferrarija proti Renaultu. Ne morete pričakovati, da boste kupili luksuzen, zmogljiv športni avtomobil po isti ceni kot vozilo za vsakdanjo uporabo.

alu-les okna šemrl
Leseno okno z aluminijastim ovojem (zaščito) ali brez.

Material za lesena okna je dražji, a kakovostnejši
Prava okna iz lesa so lepa in kakovostna, vendar ni skrivnost, da so bistveno dražja od oken iz umetnih materialov. Pri izbiri lesa nad umetnim materialom lahko pričakujete od 30% do 50% višjo ceno na okno. Toda zakaj so okna iz lesa toliko dražja?

Ker pri izdelavi uporabljamo omejene naravne vire, ki jih je treba nabirati in prevažati. Manj podjetij ponuja okna iz pravega lesa zaradi stroškov in vzdrževalnih zahtev. Pri oknih Šemrl se trudimo in sledimo standardu, da uporabljamo le najboljši les, o čemer smo že veliko pisali v preteklih objavah o smreki in macesnu.


Za cene in podrobnosti nas kontaktirajte!

Smrekov les

Kateri les uporabljamo pri izdelavi Šemrl lesenih oken in vrat? 2. del

Smreka (znanstveno ime Picea) je rod v družini borovk. Obsega okrog 35 vednozelenih vrst iglastih dreves. V kraju Raduše, ki leži v občini Slovenj Gradec, je pred leti stala najdebelejša smreka v Sloveniji, merila je kar 555 cm. Največja smreka raste na Pohorju. Visoka je preko 62 m in ima obseg okoli 340 cm.

Beri naprej