Kaj upoštevati, ko izbirate okna?

Ko pride čas za izbiro oken, boste morda presenečeni nad vso izbiro. Ni tako preprosto izbrati en slog in barvo za vsako okno v vašem domu – nekatera področja vašega doma imajo morda različne potrebe. Morda boste želeli dodati značaj svoji dnevni sobi z panoramskim oknom, medtem ko bo vaša kuhinja morda potrebovala drsno okno, vaša spalnica pa dvojna viseča okna. Pred sestankom s svetovalcem za zunanje oblikovanje je pomembno, da ocenite potrebe svojega doma, da bi oblikovali najboljša okna za svoj dom. Želite, da vaša okna dopolnjujejo vaš dom – ne smejo pa izstopati iz napačnih razlogov.

Torej, kako lahko oblikujete okna, ki dajo vašemu domu privlačnost, ki jo potrebuje? Naša ekipa strokovnjakov za zamenjavo oken deli najboljše nasvete za izbiro vaših oken.

Pri izbiri oken upoštevajte slog vaše dekoracije

Čeprav vam bodo morda všeč zabavna, barvita okna, ki ste jih videli na Pinterest-u, je pomembno, da razmislite, ali je odbita barva barv najboljša možnost za vaš dom. Če je vaše domače okrasje večinoma nevtralno, je barvito okno lahko zabavna izjava za sobo. Če pa je vaš dom napolnjen z različnimi barvami, je najbolje, da se držite pri stavbnem pohištvu nevtralnih odtenkov, da dom ne bo videti preveč zasičen. Najverjetneje ne želite, da vaša povsem nova okna bodejo v oči!

Upoštevajte razporeditev prostorov – naj okna služijo namenu

Zamenjava oken je toliko več kot le dvojno viseča okna. Izbirate lahko med običajnimi okni, drsnimi okni ali celo pregradami in loki, da posodobite obstoječa okna. Preden izberete edinstven slog okna, razmislite o območju okna, ki ga želite zamenjati. Zaključna okna, premčna okna in drsna okna oziroma vrata segajo navzven, zato je pomembno, da imate na svojem dvorišču dovolj prostora okoli okna. Morda boste morali posekati drevesa in grmovje, da boste lahko umestili okno. Določeni trendi se usmerjajo v okna, večja od običajnega, za kar potrebujemo dovolj velik prostor, v katerega jih želite namestiti.

Bodite pozorni na energetsko učinkovitost oken

Izbira funkcij energetske učinkovitosti morda ni tako glamurozna kot izbira sloga in barve oken, vendar je morda najpomembnejša odločitev, ki jo sprejmete. Funkcije, ki jih izberete za okna, bi lahko pomembno vplivale na vašo porabo energije – in s tem na vaš račun za energijo. Energijska učinkovitost je še posebej pomembna, če živite na območju z ekstremnejšimi podnebnimi razmerami. Vaš dom bo užival v povečanju energetske učinkovitosti – in v prihodnjih letih boste uživali v nižjih računih za energijo.

Vir.

Komentarji za to objavo so zaprti.