Kako izbrati barvo lesenih oken in vrat?

Izbira barve ustreznih lesenih oken za fasado in dom ne nikoli najlažja odločitev, ko pa je na voljo toliko možnosti. Kadar dobite različne barvne študije pa se za vas lahko ustvarijo še dodatne možnosti, ker morate izbrati barvo tako za okna kot za stene, kar skupaj tvoji celosten izgled.

Pogosto nas vprašajo, kakšni barvni okenski leseni okvirji in vrata se najbolje obnesejo z upodobljenimi lastnostmi, zato smo to združili, da bi razpravljali o najbolj priljubljenih stilih, izbiri barv in o tem, kako to vpliva na celoten videz doma.

Kakšni so trenutni trendi za barvo lesenih oken?

Trenutni trend oken in vrat je, da na ometu izberemo sivo bel ali bledo siv zaključek ter ga združimo s temno sivimi ali antracitnimi okni in vrati. To daje res sodoben občutek vsakemu domu, vendar je pomembno, da izberete pravi slog oken, ki ustreza slogu. Na primer, barvanje obstoječih svinčenih oken v temno sivo barvo si bo skoraj nasprotovalo. Okna, ki ustrezajo temu slogu, so pretežno velike steklene, neovirane enote, ki povečajo svetlobo.

Nekaj, kar je treba upoštevati pri tako drzni izbiri, kot je to, da ne pozabite, da se moda spreminja in če se odločite za drug material, ki ni les, se ne boste mogli enostavno prilagoditi, ko se bodo trendi spreminjali.

Tradicionalne barve oken in vrat

Opažamo veliko strank, ki povezujejo barve dediščine v arhitekturi s precej nevtralnimi zaključki. Najpogosteje francosko siva z bledo smetano ali toplo belo. Klasična kombinacija, ki bo vsakemu domu dala topel, tradicionalen občutek, hkrati pa bo ostala čista in vabljiva.

Zakaj ne bi razmislili o kombiniranju krepkega barvnega ometa z svetlimi okni? S tem boste bolj poudarili stavbo kot pa okna, če želite ohraniti zlita z okolico.

Kaj pa za drzne?

Lahko pa se odločite, da so okna in vrata tisti del zunanjosti doma, kjer boste izstopali in pustili pečat. Na nevtralne barve fasade se res odlično podajo drznejše barve lesenih oken in vrat, predstavljajte si rdečo. Kako pa se vam zdi modra?

Povprašajte naše svetovalce za nasvet, na voljo smo vam.

Komentarji za to objavo so zaprti.