okna Šemrl

Kako ´obleči´ lesena okna?

Lesena okna so za vaš dom ali poslovni prostor bistvenega pomena, saj vam omogočajo pritok dnevne svetlobe v prostor in opazovanje okolice. Morda se sliši kot kliše, toda okna so res oči vašega doma in način, kako jih ´oblečete´, lahko da piko na I vašemu prostoru. Ne glede nato, ali se odločite za žaluzije ali zavese, tukaj je nekaj najboljših ideje za dekoracijo vaših lesenih oken.

Standardna oblika oken

Večina lesenih oken ustreza standardni pravokotni obliki. Če za okno izberete vertikalne žaluzije, morate razmisliti, ali želite, da so le te nameščene v oknu ali zunaj njega. Prav tako je pomembno, da namestitev žaluzij ne bo ovirala mehanizma odpiranja okna.

Če zgornji del vdolbine na notranji strani okna ni popolnoma raven, lahko za namestitev žaluzij uporabite zunanjo vdolbino. Vendar vam ta opcija ne daje povsem enake namestitve in videza po meri. Naši strokovni svetovalci vam lahko pomagajo in vam glede na izbiro lesenih oken povedo, katera oprema je najprimernejša za vaše okno in vaš domom.

Druga možnost je, da se odločite za zavese. Če vam v prostoru primanjkuje oken in posledično svetlobe, izberite tanke, prosojne zavese, ki bodo v prostor prepuščale maksimalno količino svetlobe. Tak izbor bo pripomogel tudi k temu, da prostor ne bo deloval preveč zaprt. Če pa gre za okna v dnevni sobi ali spalnici, lahko dolge vertikalne zavese izberete in postavite v dveh vrstah – najprej postavite tanke, prosojne zavese, nato zavese iz bogatejših materialov ter temnejših barv. Tako boste zvečer lahko prostor po potebi primerno zatemnili ali samo ustvarili primerno intimo.

okna Šemrl

Polkrožna postavitev oken

Če živite v starejši hiši (ali pa ste si jo tako zgradili sami), boste morda imeli srečo, da boste imeli okna postavljena v obliki polkroga. To daje vsakemu domu prav poseben čar, a je včasih težko najti senčila za takšna okna. Zaradi loka so zavese veliko krat ne preveč praktična rešitev, ki nehote zakrije bistvo te očarljive gradnje. Če se že odločite zanje, pa priporočamo izbiro krajših zaves in njihovo namestitev v obliki krivulje.

Zelo lepa in tudi praktična rešitev za takšna okna pa so tako imenovani Rimski zastori ali Rimske zavese, ki predstavljajo enega od ključnih trendov na področju zaves. Zahvaljujoč neomejenim možnostim pri izbiri tkanin, iz katerih jih je mogoče izdelati, so popolnoma prilagojene vsaki notranjosti, kjer pustijo vtis razkošja in posebnosti. Tudi zato so pogosta izbira pri opremi doma ali pisarne.

Še ena zanimiva rešitev so polkne, ki jih danes izdelujemo v vseh možnih oblikah in velikostih. V našem primeru se lahko odločite za polkne, ki so nameščenae samo na spodnjem delu vaših oken. Slednje omogočajo, da svetloba v zgornjem delu nemoteno prihaja v prostor, hkrati pa vam dajejo zasebnost pred radovednimi očmi.

Nenavadne oblike oken

Okrogla, obokana in strešna okna so lahko zahtevna za izbiro zaves ali zastorov. A pri nas vam lahko lesene polkne in zastore oblikujemo tako, da se prilagajajo na vsako obliko oken. Tudi pobarvamo jih lahko s takšnim premazom, ki bo ustrezal vašemu slogu in dekorju.

okna Šemrl

Za nadaljnje nasvete in ponudbo kontaktirajte našo prijazno in strokovno ekipo. Med drugim vam zagotavljamo:

  • doživljenjsko stabilnost izdelka,
  • širok izbor stavbnega pohištva s poudarkom na energetsko varčnih sistemih,
  • široko paleta standardnih barv oken, senčil in dodatkov,
  • vrhunski servis (izmere, svetovanje, končna vgradnja), ki ga opravlja naš kader z dolgoletnimi izkušnjami,
  • dolgo garancijsko dobo in servisiranje tudi po preteku garancije.

Vsi naši izdelki so izdelani z ljubeznijo do naravnih materialov v človeku prijaznem delovnem procesu in nimajo negativnih vplivov na okolje.

 

 

 

 

 

Navdih za članek smo našli tukaj.

Komentarji za to objavo so zaprti.