novodobna lesena okna

Kako posaditi rože, da bodo polepšala vaša lesena okna

Okenske police in lesena okna so videti čudovito z rožami. Ne glede na to, ali svoja korita pritrdite pod okno, ki gleda na vaš vrt ali ulico, bodo rože (ali zelišča) popestrile vaš dom in dodale barve.

Kako pa posadite okensko korito poleg lesenih oken? In katere so najboljše vrste cvetja za uporabo? Tu je vodnik s koraki, ki jih morate upoštevati.

Skrbno izberite prave rastline glede na lego okna

Najprej morate izbrati rastline, ki jih želite gojiti. Čudovite rože bodo videti osupljivo pod katerim koli lesenim oknom, številne rastline pa bodo popolnoma srečne v okenskem koritu.

Nekatere rastline pa ne bodo cvetele vse leto. Za začetek boste morda želeli izbrati nekaj trajnih rastlin, s katerimi boste zagotovili, da bo okensko korito videti odlično v vseh letnih časih. Nato lahko vmešate nekaj letnih cvetov, da med letom spremenite izgled.

Najprej morate razmisliti: ali bo vaše okensko korito v glavnem na soncu ali v senci? Za sončno območje bi dobro delovalo nekaj, kot je “helichrysum petiolare”. Tudi pelargonij je lep, prav tako bršljan.

Na senčnih predelih so praproti prijetne, fuksija ‘Marinka’ pa dobro raste. Tudi ciklama je dobra izbira za zimo.

Ugotovite tudi, ali je izpostavljena ali zaščitena. Okensko korito na izpostavljenem mestu bo pomenila več vetra, ki odvaja vlago iz zraka, zato bo to bolj primerno za rastline, ki so zadovoljne v suhih razmerah.

Zadnja stvar, ki jo je treba razmisliti, je, ali bi raje gojili zelišča in zelenjavo v svojem koritu. Če želite, da bo ob kuhinjskem oknu, bi bilo koristno, če bi imeli pri roki nekaj zelišč, ko kuhate.

Skrb za rastline na vaših oknih

Ko so vaše rastline v okenskem koritu, poskrbite, da boste pravilno skrbeli za njih. To bo vključevalo skoraj tedensko oskrbo zanje.

Mogoče jih bo treba zalivati ​​vsak dan, zlasti poleti, zato jim dajte dovolj vode, da bo dno vlažno, ne da bi jih zmočili. Morda boste želeli približno enkrat na teden v vodo dodati nekaj tekočega gnojila.

Pravilno skrbite za rastline v okenskem koritu in vsak dan boste uživali v lepoti svojih rastlin, saj vam polepšajo vrt in dom.

Če poleg zasaditev razmišljate tudi o menjavi oken, smo tukaj za vas. Kontaktirajte nas za nasvet in ponudbo.

Navdih.

Komentarji za to objavo so zaprti.