Naravni gradbeni materiali in s tem tudi lesena okna so že dlje časa ponovno v trendu. Zato ni presenetljivo, da se zmeraj več lastnikov stanovanj in hiš odloči za nakup lesenih oken. Lesena okna imajo številne prednosti. Med drugim v našem domu ustvarjajo prijetno vzdušje in so okolju prijazna alternativa umetnim materialom. Še posebej radi se za lesena okna odločajo ljudje z visokimi estetskimi zahtevami, ki želijo ekološko in energetsko učinkovite rešitve za svoj dom.

lesena okna

Zakaj izbrati lesena okna?

lesena-okna-semrlIz svoje stoletne tradicije Vam nudimo lesena okna in stavbno pohištvo vrhunske kakovosti, sodobne izvedbe, izdelano po naročilu. Prihranilo Vam bo energijo in polepšalo Vaš dom.

Nekaj prednosti lesa:

les je naraven material in leseno okno je v prostoru del pohištva, ki izžareva toplino in domačnost,
transparentni barvni toni dajejo oknom lep naravni videz,
lesena okna imajo dolgo življenjsko dobo z minimalnim vzdrževanjem,
les je odličen izolator z dobro sposobnostjo prenašanja temperaturnih razlik,
leseno okno je mogoče v primeru poškodbe (vlom) popraviti in sanirati,
so zdravju prijazna, saj so iz naravnega materiala,
les je okolju prijazen, ekološko razgradljiv in nima negativnega vpliva na okolje,
uporaba lesenih oken je skladna z nacionalno politiko rabe lesa,
za izdelavo PVC okna je potrebno vložiti 70% več energije, poleg tega plastika obremenjuje okolje,
nepovratne finančne spodbude EKO sklada so samo za lesena okna.

Preverite profile oken v naši ponudbi.

Vas skrbi, če se splača izbrati lesena okna namesto PVC, ste že primerjali?

Za vas smo raziskali nekaj mitov:

Mit št. 1: Les bo začel gniti, medtem ko bodo PVC okna trajno enaka
Resnica: Plastična okna se nekoliko razbarvajo ob izpostavljenosti soncu in nasprotno od lesenih oken, tega ne moremo popraviti. Ob pravilnem vzdrževanju se lesenim oknom življenjska doba vztrajno podaljšuje.

Mit št. 2: Lesena okna so predraga, ne moremo si jih privoščiti
Resnica: Lesena okna lahko zdržijo do 60 let in so lahko ob vzdrževanju in negi trajnejša. Plastičnih oken ne moremo popravljati ali barvati, zato so lesena okna lahko glede na življenjsko dobo celo cenejša izbira. Les nudi še dodano vrednost lepote, ki jo doda domu – tudi, če bi kasneje razmišljali o prodaji. Lesena okna so vredna investicija.

Mit št. 3: Vzdrževanje lesenih oken je naporno
Vzdrževanje bo mnogo lažje, v kolikor ste se že v začetku odločili za ponudnika kakovostnih lesenih oken ter okenskih okvirjev. Les je dar narave, ki je prijazen okolju in v vašem domu ustvarja toplino ter domačnost.

Mit št. 4: Lesena okna niso energetsko učinkovita in bomo zato imeli višje stroške
V mizarstvu Šemrl sledimo najnovejšim trendom in iščemo nove rešitve, kako izdelati kvalitetno energetsko varčno stavbno pohištvo z dolgo življenjsko dobo in minimalnim vzdrževanjem. Prizadevamo si za novo, trajno kvaliteto bivanja. Naše izdelke zaznamuje visoka energetska učinkovitost, kakovost materialov kot tudi estetski videz.

Mit št. 5: Lesena okna so manj varna od PVC oken
To enostavno ne drži. Tudi lesena okna po standardih nudijo enakovredno varnost. Evropska direktiva zahteva, da proizvajalec stavbnega pohištva svoje izdelke označuje z oznako CE, s čimer izjavlja, da so izdelki skladni z vsemi zahtevanimi predpisi (direktiva o gradbenih proizvodih EN-14351-1:2006). Okna Šemrl je za svoje izdelke (lesena okna in vrata) pridobil vse potrebne dokumente in certifikate.

Zakaj izbrati lesena okna pri nas?

Proizvodni program Mizarstva Šemrl obsega več različnih izvedb in oblik oken iz lesa smreke ali macesna. Poseben poudarek dajemo energetski učinkovitosti stavbnega pohištva, saj se zavedamo, da je energetsko varčna gradnja, gradnja današnjih dni in prihodnosti.

Vsi vgrajeni materiali so a-testirani, kvalitetni in skladni z evropsko zakonodajo. In še nekaj, z dobrim delom in kakovostjo smo se obdržali že s preko 120-letno tradicijo, kar pa tudi pove veliko o nas. Na tej osnovi smo gradili in sledili tehnološkim napredkom, da vam lahko sedaj ponudimo najboljše.

Nizkocenovna, nekakovostna okna niso dobra, niti dolgoročna naložba. Energijsko učinkovita, vzdržljiva lesena okna z nizkim vzdrževanjem vam bodo prihranila energijo, povečala raven udobja in zmanjšala zunanji hrup v vašem domu. Na voljo smo vam za pogovor, nasvet in tudi ponudbo.