lesena vrata

Lesena vrata – kakšne so prednosti

Ali se trenutno odločite, katero vrsto vrat želite za svoj dom ali podjetje? Da bi vaš postopek odločanja olajšali, smo se odločili, da za vam naštejemo prednosti lesenih vrat! Če so lesena vrata na vašem seznamu izbire, vam bo to morda pomagalo pri dokončni odločitvi.

Obstaja veliko prednosti lesenih vrat, zaradi katerih bi se lahko odločili za njihovo vgradnjo. Med najbolj poznanimi prednostmi je njihova zmožnost ohranjanja idealne temperature v vašem domu ali pisarni. Lesena vrata imajo namreč to značilost, da na njih temperaturne spremembe zelo malo vplivajo. Les je namreč slab prevodnik, zaradi česar je eden najboljših izolatorjev na trgu.

Na lesena vrata lahko nanesete tudi določene materiale, podobne barvi, ki so lahko še povečajo njihovo odpornost na zunanje temperature, sončno svetlobo in različne vremenske razmere.

Notranja lesena vrata

Ohranjajo stabilnost temperature v prostoru

Poleti bodo lesena vrata ohranila vaš dom ali pisarno svežo in odbijala zunanjo toploto. V zimskem času pa bodo poskrbela, da vam topli zrak ne bo uhajal. Torej, ne glede na vreme, so lesena vrata odlična za ohranjanje stabilne temperature v domu ali pisarni.

Zmanjšajo račune in izolirajo zvok

Seveda pa stabilnost lahko drastično zmanjša vaše račune za energijo in tako v nekaj letih prihranite precej denarja. Z vidika izolacije je še ena prednost. Lesena vrata so v primerjavi z drugimi materiali zelo učinkovita pri preprečevanju večine zvokov. Les ni prevodnik električne energije, zato pomaga tudi pri varnosti vaše nepremičnine v primeru kratkega stika.

lesena vrata

Klasičen videz

Lesena vrata se ponašajo z zelo klasičenim videzom. Les je pogosto povezan z eleganco in dokazuje povečanje vrednosti katere koli lastnosti pohištva. Bolj kot to pa lahko les pobarvamo s poljubno barvo, saj lesena vrata nimajo barvnih omejitev.

Vhodna vrata, ki ne rjavijo

Vhodna vrata so lahko najbolj obrabljen kos stavbnega pohištva vašega doma ali poslovne stavbe.
Vendar pa imajo lesena vrata prednost pred kovinskimi – ne rjavijo. Poleg tega vzdržijo dež, veter in druge vremenske neprilike.

Pričakovana življenjska doba

Kot smo že omenili, so lesena vrata trpežna. Zato je življenjska doba dobrih lesenih vrat, če so pravilno vzdrževana, zelo visoka, saj lahko trajajo celo življenje.

Cenejše in lažje vzdrževanje

V primeru lesenih okvirjev in vrat je njihovo vzdrževanje veliko cenejejše, saj je postopek v primerjavi z aluminijastimi ali kovinskimi vrati veliko lažji. Ali želite v vaš dom ali poslovni prostor namestiti lesena vrata? Kontaktirajte nas, če želite vedeti več o lesenih vratih in oknih. Mordaorda potrebujete nasvet oz. pomoč pri njihovi izbiri. Z veseljem vam bomo pomagali.

Komentarji za to objavo so zaprti.