Lesena okna in njihove prednosti

Lesena okna imajo mnoge prednosti, nekaj med njimi pa je posebnih in nudijo trajne občutke pravilne izbire ob nakupu. Niso le prijetnega videza in odličen vir energijske učinkovitosti za dom,pri sami proizvodnji in življenjski dobi so tudi okolju prijazna.

Raznolikost v estetskosti

Lesena okna so na voljo v mnogih barvah in izpeljavah, kar omogoča pester nabor možnosti, kako boste z njimi olepšali dom. Z izbiro, ki jo lesena okna omogočajo, lahko ustvarite pravi pečat izgledu vašega doma.

Pridih klasike in domačnosti

Glede na možnost raznolikosti si lahko ustvarite izredno moderen videz doma, a po drugi strani so lesena okna najboljša izbira pri obnovi starejših zgradb, saj nudijo občutek skladnosti s preteklostjo in pridih prave domačnosti.

obnova meščanske hiše okna

Prispevek k prijetnemu bivalnemu okolju

Tudi znotraj doma pogled skozi okno ob lesenih okenskih okvirjih nudi občutek prijetnosti, udobja in topline. Lesenim okvirjem se tudi izredno dobro podajo raznolike zavese, kar vam nudi veliko možnosti notranje dekoracije doma.

Dobra toplotna izolacija

Lesena okna imajo prednost s svojo dobro toplotno izolacijo. S tem dolgoročno tudi prihranite in ste prijazni do okolja.

Les je obnovljiv vir

Našega planeta nismo podedovali od prednikov, temveč smo si ga sposodili od zanamcev. Pomembno je razmišljati trajnostno in okvirji lesenih oken so izdelana iz obnovljivega vira surovine – lesa.

Okolju prijazno – lesena okna porabijo najmanj energije tudi ob izdelavi

Ne le izvor same surovine, tudi pri sami proizvodnji lesenih oken se v primerjavi z okenskimi okviri iz ostalih materialov porabi manj energije.

Izdelava oken Šemrl

Dolga življenjska doba ob primernem vzdrževanju

Ustrezno vzdrževanje je pri lesenih oknih pomembno, a vas za skrb rezultati bogato nagradijo z res dolgo življensko dobo.

Višja stopnja zaščite proti vlomilcem

Lesena okna so težja ter bolj masivna, predvsem tista iz bolj masivnih vrst lesa in s tem potencialnim vlomilcem predstavljajo večjo oviro. Tako se lahko v domu z lesenimi okni čutimo tudi bolj varne pred nezaželjenimi obiskovalci.

 

Komentarji za to objavo so zaprti.