Modni trendi za lesena okna v prihodnjih letih

Raziskali smo smernice za modne trende v gradnji doma, pobliže pa smo si ogledali trende v svetu oken in oken z lesenimi okvirji. Predstavljamo vam nekaj izbranih predlogov, ki čudovito ustrezajo v naše okolje in so tudi praktična. Lesena okna pristajajo majhnim hiškam kot tudi velikim modernim vilam. Primerjali smo tudi obliko oken ter podali nekaj predlogov, kateri tipi oken popestrijo dom iz zunanje strani.

Moderne zunanjosti domov bodo zaokrožili leseni okvirji oken

lesena okna

 

Okna so vedno viden del zunanjosti domov, zato je pomemben fokus na izbor dizajna oken. Priporočamo, da pri tem upoštevate nekaj smernic:

  • proračun
  • velikost hiše
  • barvna in material fasade
  • stil fasade

 

Fasade se pojavljajo v različnih barvah, v prihodnje se napovedujejo še bolj markatne barve, ter industrijski materiali. Takim barvam in materialom lesena okna pristajajo kot dopolnitev v nasprotjih, kar da domu tisto pravo piko na i.

 

Markantna lesena okna

lesena okna

 

Vzdržljivost in trajnost so prednosti lesenih oken, opazni leseni okvirji pa lahko služijo kot dekoracija zunajosti doma. Kadar ima domovanje preprosto belo fasado, so rjavi leseni okvirji lahko preprosta, vendar opazna popestritev.

Kvadratna okna in sestavi

lesena okna

 

Ena izmed oblik lesenih oken, ki bo vedno moderna, je kvadratna. Nudijo formalen videz in dodajo dotik preprostosti domu. Pristajajo vsem oblikam domov in zunanjosti, od najbolj preprostih do najbolj drugačnih in modernih fasad.

Horizontalna okna

lesena okna

 

Horizontalna okna so avantagardna, predvsem v temnih odtenkih. So predvsem bolj izrazita od kvadratnih lesenih okvirjev oken in izgledajo osupljivo v kombinaciji z zatemnjenimi stekli.

Velika kuhinjska okna

lesena okna

 

Če imate srečo in je na drugi strani kuhinjske stene čudovit razgled – zakaj mu ne bi omogočili prehoda v vaš dom. Ponavadi so kuhinje središče doma in pogled skozi njena okna je lahko izredno sproščujoč in navdihujoč.

Drsna okna

 

Pričakujemo razmah drsnih oken, ki omogočajo enostaven prehod do zunajosti. Vrata se tako pogosto nadomeščajo z vse večjimi drsnimi okni, ki so resnično nekaj posebnega!

 

 

Navdih za zapis smo našli tukaj.

Komentarji za to objavo so zaprti.