Nasveti, kako očistiti okna pred zimo

Umazana okna znatno omejijo količino sončne svetlobe, ki v kratkih zimskih dneh zapolni prostor. Pomanjkanje naravne svetlobe pa negativno vpliva

Ne glede na to, ali živite v petem nadstropju ali v samostojni hiši, vam ni treba preživeti niti minute več, da bi gledali zamazana okna. Za vas smo našli 3 načine, kako lahko poskrbite, da bodo vaša okna pred zimo bleščeča tako od znotraj kot tudi od zunaj.

Magnetni čistilec oken

Ga poznate? Čiščenje zunanje strani oken, ki se ne odpirajo in niso ravno dostopna, ni lahka naloga, zlasti za stanovalce – razen če želite nevarno čepeti na okenski polici.

Lahko pa vzamete v roke magnetno čistilo za okna, ki ne bo tvegalo življenja ali poškodb. Takšna orodja naenkrat operejo obe strani okna s čistilnimi krpami iz mikrovlaken, s katerimi za sabo obrišejo vse tekoče čistilne izdelke, za katere se odločite pri delu.

Ljudje, ki so lastniki teh pripomočkov, pravijo, da je potrebno sicer nekaj prakse, da orodje gladko drsi kot željeno. Na primer, če ga med čiščenjem prehitro potisnete, lahko magnet namreč ponevedoma odklopite.

Namesto tal primerno tudi kar za okna?

S standardnim brisanjem lahko pomivanje zunanjih oken opravite zelo hitro. Preizkusite ta recept za čiščenje stekla:

V majhnem vedru zmešajte en del vode z enim delom kisa.
V raztopino namočite čisto krpo iz mikrovlaken ali krpo za brisanje in jo pritrdite na ročaj. Z brisanjem očistite zunanja okna.
Ko večino umazanije odstranite, pojdite na naslednji korak.

Na steklo ali na čisto krpo iz mikrovlaken nabrizgajte čistilo za okna brez črt in obrišite. Počakajte, da se okno posuši. Posušeno steklo obrišite s časopisom za sijaj brez lis. Če vaše roke ne dosežejo okna, lahko ta korak preskočite.
In kar je najpomembneje, ne bodite drzni. Na primer, nikoli ne plezajte na okensko polico ali požarne stopnice, da očistite svoja okna.

Očistite okna kar na roke…

Obrišite prah s krpo iz mikrovlaken ali krpo za enkratno uporabo.
Vsako šipo posesajte s pomočjo nastavka za krtačo.

Zmešajte en del vode z enim delom kisa in rahlo poškropite po zaslonu navzven. Izogibajte se navadi, da raztopino takoj po pršenju obrišete s krpo. malo počakajte, da se umazanija raztopi in odstopi.

Pripravite svoja okna na zimo in uživajte v razgledu izpod tople odeje.

Komentarji za to objavo so zaprti.