OBSVETLOBA – DA ALI NE?

Kar nekaj parov v novih hišah bi reklo, da jim je žal, da se niso odločili za obsvetlobni dodatek pri vhodnih vratih. Kaj hitro namreč ugotoviš, kako prav bi ti prišlo še malo svetlobe ob zimskih jutrih ali poletnih večerih, ko se šele dani oziroma mrači, pa ne bi želel prižigati luči …


Zakaj in kdaj torej izbrati obsvetlobni dodatek?


Najprej moramo seveda imeti dovolj prostora, vsaj na eno stran, če ne kar na obe. V kolikor nam to dopušča arhitektura hiše, lahko izberemo in si omislimo tudi nadsvetlobni vložek. Smiselno je potrebno domisliti tudi notranjo opremo, ki se mora prilagajati dodatku, saj ob njega ni priporočljivo postavljati pohištva, obešalnike in drugih motečih kosov, da ne izgubi svojega prvotnega namena.

Estetska popestritev vrat


Lahko gremo še dlje in se poigramo z grafiko na steklu, njegova funkcija namreč ni to, da se vidi v notranjost, ampak samo toliko, da skozenj pronica dodaten snop svetlobe. V trendu so črte oziroma vodoravne linije v različnih ali enakovrednih razmikih. Lahko pa ostanemo na varni strani in pustimo polnilo enotno.


Kakšna lesena vhodna vrata ponujamo?


Izbirate lahko med klasičnimi oblikami vrat z izoliranimi polnili iz vezanega lesa in toplotnoizolacijskimi stekli ter modernejšimi oblikami z izolirano sredico in kovinsko ojačit-vijo. Izdelujemo tudi stilska vrata po individualnih željah kupca.


Izbirate lahko med številnimi različicami modelov, ki jih lahko dopolnjujejo integrirani stranski elementi in nadsvetlobe. V vrata vgradimo toplotnoizolacijska stekla po izboru kupca: z izbranim ornamentom, peskanim vzorcem, vitražem ali fuzijo. V Mizarstvu Šemrl vam po vaših željah in zamislih izdelamo vrata, ki bodo vrsto let krasila vaš dom.


Dodatki in oprema


K širokemu izboru vrat sodi tudi široka izbira različnih varnostnih kompletov kljuk, ročajev, rozet in okrasnih modno oblikovanih dodatkov, narejenih iz nerjavečega jekla, ki lahko lepo dopolnjujejo podobo vaših vrat. Vsa naša lesena vhodna vrata so opremljena tudi z dvojnim tesnilom in večtočkovnim zaklepanjem, s čimer je poskrbljeno za izolacijo in varnost. Prav tako naša vrata odlikujejo posebna nasadila, ki omogočajo tridimenzionalno nastavitev vhodnih vrat. Ko se odločite za vse ostalo, si lahko pri nas izberete tudi, kakšna toplotnoizolacijska stekla bodo krasila vaša nova vrata. Tako lahko izbirate med ornamenti, peskanimi vzorci, fuzijo ali vitražem. Odločitev, kakšna vhodna vrata izbrati, je torej v celoti prepuščena vašemu okusu in željam.


Z zastekljenimi obsvetlobnimi in nadsvetlobnimi elementi ob vhodnih vratih boste povečali količino naravne svetlobe na hodniku vaše hiše. Poleg tega daje oblikovanje vhodnih vrat z obsvetlobo in nadsvetlobo vašemu vhodu v dom še tisto zadnjo piko na i.

Komentarji za to objavo so zaprti.