Mit der Natur verbunden

Polkna za lesena okna – vreden nakup ali le nesmiseln trend?

Presenetljivo je, da polkna niso koristna le v toplejših državah, kot sta Italija in Španija, zelo uporabne tudi v naših podnebnih in vremenskih razmerah.

S tako veliko izbiro polknov, barv, stilov in tekstur ste lahko zelo zmedeni pri nakupu – navsezadnje so senčila lahko precej draga. So torej vredna naložbe?

Lesena okna se dobro dopolnjujejo s polkni

Tako kot večina drugih okenskih oken tudi polkna niso le odlična za okrasitev vaših oken, ampak imajo tudi številne druge prednosti. V preteklosti so se polkna uporabljala za varnostne in zaščitne namene, danes pa ljudje izbirajo polkna zaradi njihovega estetskega videza in notranjih prednosti.

učinkovitost in lesena okna

Z veseljem boste videli tudi, da so polkna odlična izbira za vaša okna skozi vse leto. Jeseni in pozimi preprečujejo izgubo toplote in ščitijo vašo zasebnost. Spomladi in poleti vam bodo premične letvice omogočile nadzor nad količino svetlobe in zraka, ki prihaja v prostor. Hkrati vam omogočajo, da zračite svojo sobo, ko je zunaj vroče in temno, ob tem pa zagotavljajo odlično zasebnost. Tudi pomagajo preprečiti, da bi nadležne žuželke vstopile v vaš dom.

Če želite, da je vaša soba ponoči hladna, a tudi zasebna in varna, lahko obloge držite zaprte, a žaluzije nagnite. To je še posebej priročno za tiste, ki imajo v svojem domu okna v pritličju.

Druge prednosti polken so njihova vzdržljivost, klasičen slog in enostavno vzdrževanje. Če skrbno skrbite za polkna, vam lahko ostanejo vse življenje in so videti odlično poleg sodobne in tradicionalne notranjosti.

Kako pa se primerjajo z ostalimi senčili?

Pri izbiri rolet in senčil je treba upoštevati nekaj dejavnikov, kot so cena, lastnosti in poseben slog izdelka.

Polkna so dražja od večine žaluzij ali zaves. Vendar nanjeglejte kot na kos pohištva, podaljšek lesenih oken, saj bodo trajali veliko dlje in imajo edinstvene lastnosti, primerne za vsako sezono. Poleg tega zagotavljajo odlično zasebnost, nadzor svetlobe in zraka.

Žaluzije so cenejše in jih je mogoče enostavno in pogosteje zamenjati. Imamo tudi veliko paleto preostalih senčil in zaves, ki morda ustrezajo vašemu slogu ali potrebujejo bolje kot polkna.

Pogumne osebe notranje opreme bi lahko zanimale kombinacije polken in zaves, ki ustvarjajo eleganten, sodoben in prijeten videz. Kombinacija načeloma služi bolj za oblikovalske namene, saj ob uporabi polken ni potrebe po dodatnem zakrivanju z zavesami.

Kontaktirajte nas, da vam pomagamo z nasvetom pri izbiri senčil za vaš dom.

Komentarji za to objavo so zaprti.