notranja senčila

Poznate različne vrste notranjih senčil, med katerimi lahko izbirate?

Preverite različne vrste senčil za okna, ki jih lahko uporabite v svojem domu. V ponudbi je več različnih, katera bodo najbolje ustrezala posameznemu prostoru, pa je odvisno od vaših potreb in uporabe tega prostora? Sledite osnovnim smernicam in si olajšajte odločitev.

Dobro razmislite, še preden začnete meriti okna

Najprej nekoliko zožajte nabor možnosti. Odločite se, ali bi vam bolje koristila senčila znotraj ali izven okenskih vdolbin. Senčila znotraj so odlična izbira za okna v manjših prostorih, ki nimajo okrog dosti proste stene. V tem primeru je idealno, da senčila kombinirate z zavesami. Za velike prostore izberite senčilo za okna, ki sega širše preko okenske vdolbine in tako še bolj omejuje svetlobo.

Za senčilo, ki ne sega preko okenske širine, izmerite širino okna na najožjem delu ter višino okenske vdolbine. Senčilo, ki sega preko stene na zunanji strani vdolbine, izmerite širino vdolbine ter dodajte 4 cm na vsaki strani, zatem pa izmerite še višino okna ter dodajte 15 cm.

Odločite se še, na kateri strani želite imeti vodila, v primeru, da bi lahko bila omejitev dosegljivost iz ene strani.

senčila na notranji strani oken

Izberite stil senčil za svoja okna

Rolo senčila se dvigujejo ter spuščajo preko vrvice. Za pestrejši videz iz obeh strani, imajo lahko različen material na vsaki strani. So izredno ugodna izbira za neformalna okolja, kot recimo domača pisarna.

Rimske zavese nudijo bolj formalen videz. Izdelane so iz blaga ter se regulirajo s škripcem. Ko so dvignjena, se tekstil nagubano nabere horizontalno. Lahko jih izdelate doma, kupite predpripravljene ali naročite izdelane po meri. Predvsem pa se vam pri rimskih zavesah za okna odpre široka paleta materialov, iz katerih so lahko izdelane.

Beneška senčila so režna senčila za okna iz lesa, kovine ali plastike. Pogosto so uporabljena v modernih kuhinjah ter kopalnicah. Kovinska ali plastična senčila so najbolj koristna v prostorih z višjo stopnjo vlage. ker omogočajo reguliranje prepuščanja svetlobe, so tudi odlična izbira za domačo pisarno.

Vertikalna senčila so idealna za okna, ki segajo od tal do stropa. Iz tega razloga so predvsem uporabljena v poletnih hišah ali poslovnih prostorih. Visijo iz stropnih vodil ter se odpeljejo na stran, da jih odprete.

Oglejte si našo ponudbo senčil, za nadaljnje nasvete in ponudbo kontaktirajte prijazno in strokovno ekipo Šemrl.

Za zapis smo poiskali navdih tukaj.

Komentarji za to objavo so zaprti.