montaža oken vrat

Koliko je pri menjavi novih oken in vrat pomembna sama montaža?

Stavbno pohištvo je dobro samo toliko, kolikor dobro je vgrajeno. To velja tudi pri menjavi in nakupu lesenih oken – kakovostna montaža predstavlja pomemben del, ki vpliva na končno kakovost. Večino nakupnega procesa boste namenili izbiri oken – materiali, barve, cena… tudi izbor podjetja, kjer jih boste naročili. Ne ustavite se le pri izbiri oken, bodite pozorni tudi na monterje.

Znanje in izkušnje monterjev oken so pomembni

Z dobro montažo oken zagotovimo pričakovano toplotno in zvočno izolacijo, zaščito pred zunanjimi vplivi (dež, veter) in dolgotrajno delovanje stavbnega pohištva. Okna morajo biti ustrezno nivelirana, torej poravnana. Predvsem pri strešnih oknih je potrebno paziti, saj je večja možnost nastanka poškodb izolacije. Montaža se razlikuje tudi glede na situacijo na objektu (novogradnja/obnova), kjer še kako prav pridejo raznolike izkušnje monterjev.

montaža oken vrat

Kakovostna montaža pomeni daljšo življenjsko dobo oken

Način vgradnje ni posebej predpisan. Na trgu se tako lahko pojavlja različna kakovost izvedbe. Pri vgradnji oken se ponavadi dogaja, da se premalo pozornosti namenja izvedbi prebojev za električne in druge vode. Tudi pri tesnjenju morajo biti monterji ustrezno usposobljeni in vajeni dela z materiali, da jih ustrezno uporabljajo.

Pravilna vgradnja je torej taka, ki prepreči:
• poškodbe zaradi vdora vlage in zaradi kondenzacije vodne pare,
• materialne oz. konstrukcijske toplotne mostove,
• konvekcijske toplotne mostove
• zvočne toplotne mostove.

Boljša vgradnja, manj vzdrževanja

Ustrezna vgradnja pomeni, da ne nastajajo konvekcijski toplotni mostovi in s tem ne njihove negativne posledice. Bolj kot je stavba toplotno zaščitena, večje negativne učinke bi lahko imele četudi drobni slabi detajli in nepozornosti.
Sledimo najnovejšim trendom in iščemo nove rešitve, kako izdelati kvalitetno energetsko varčno stavbno pohištvo z dolgo življenjsko dobo in minimalnim vzdrževanjem.

Strokovna montaža kvalitetnih izdelkov je predpogoj za funkcionalnost izdelka in kvaliteten spoj okna z zidno konstrukcijo. Naš program obsega izdelavo vseh vrst fasadnega pohištva (okna, vrata, polkna …) različnih oblik in dimenzij. Poleg svetovanja, meritev in izdelave po meri vam nudimo tudi nadvse kakovostne storitve montaže in servisa. Kontaktirajte nas.

 

 

Navdih za prispevek smo našli tukaj.

Komentarji za to objavo so zaprti.