Razmišljate o lesenih oknih z okenskimi križi?

Pred nakupom novih oken je dobro ugotoviti želje o stilu vašega doma. Številni lastniki domov, ki razmišljajo, kako izgledajo lesena okna z okenskimi križi, se za profesionalen nasvet obrnejo na svojega ponudnika. Naj vam tukaj opišemo malo več. Okenski križi so okenske letve – iz vinila, lesa, aluminija ali PVC -, ki delijo steklo na manjše plošče.

Če razmišljate o nakupu križnih oken ali želite izvedeti več o njih, preberite nadaljevanje. 

Kakšne so različne oblike okenskih križev?

Ko je okno razdeljeno na mrežni sistem, je mogoče ustvariti tri vrste mrež. Vse izvedbe si poglejte na povezavi.

Ravne pravokotne linije

To je najbolj pogosta in uporabljena oblika. So odporni proti vetru in imajo dolgo življenjsko dobo.

lesena okna šemrl

Polkrožne linije

Te so kot nalašč za okna in vrata okna sprednje hiše. Z mehkejšimi linijami sporoča domačnost in toplino doma. Ta vrsta mrežnega okna je nekoliko bolj okrasna, hkrati pa je tudi zelo trpežna.

okna šemrl

Trikotne linije

Za popestritev odlična izbira. Uporabne v mansardah in delčkih stanovanja, kjer sicer ne potrebujete preveč svetlobe in doda kotičkom stanovanja popestritveni detajl.

Kakšne hiše izgledajo dobro z križnimi lesenimi okni?

Ker so okna s križi stilska izbira, je dobro, da ugotovite, ali vaš slog doma ustreza predvidenemu izboru oken in okenskih križev. Pravzaprav so okna s križi odlična za tradicionalne in moderne domove. Res pa je, da mehkejše polkrožne linije lepše pristajajo tradicionalnim hišam, medtem ko velika zasteklitev z ravnimi in pravokotnimi križi modernejšim domovom. Glede na najmodernejše arhitekturne predloge, pa je pravzaprav najbolje reči, da okenski križi niso vključeni in boste sodobni dom lažje zasnovali brez njih.

Razsodba

Na splošno je dobro, da imajo domovi okenske križe na sprednji strani doma, ne pa zadaj. Ker so stilska, jih je najbolje uporabiti kot predstavitev doma. Na voljo imate veliko možnosti, namestitev okenskih križev pa vam lahko pomaga določiti najboljši slog vašega doma.

 

 

 

Navdih smo našli v tem prispevku.

Komentarji za to objavo so zaprti.