lesena okna

So črna lesena okna prava izbira za vaš nov dom?

Črna lesena okna z belo zunanjostjo in notranjostjo so trenutno najbolj vroč trend, toda ali so prava izbira za vašo novogradnjo? Tukaj je tisto, kar morate vedeti, preden izberete črna okna za svoj dom.

Če razmišljate o namestitvi črnih oken v svojo novo hišo, ste morda že opazili, da ni niti enega članka, ki bi vam svetoval, kaj morate upoštevati, če se odločite za črna lesena okna. Vsi samo rečejo: hura, ali niso čudovita?

Seveda, da so v pravem kontekstu čudovita. Vendar pa bodite pozorni, da niso za vsako hišo in vsakogar. Zelo pa je pomembno, kako jih kombinirate.

Torej najprej, dokler bo črno-belo v trendu, kar bo najverjetneje naslednjih 10 let (življenjski cikel trenda), bo vse v redu in bo vaš dom zelo moden in šik.

Zgradili boste novo hišo, namestili črna okna, pobarvali stene v belo in nekaj časa boste zelo srečni.

Pozor – večina domov oken s črnimi okvirji je strateško fotografirana

Lesenih oken ne boste kar tako menjali, predvsem pa so trajnostna in večdesetletna izbira.

Če še enkrat pogledate svoje najlepše fotografije navdiha, so bile posnete s prižganimi lučmi v hiši ali dovolj blizu, da je fotograf ujel odsev dreves v oknih. To se dogaja tukaj, da bi ta fotografija izgledala tako super. Skozi oblake lahko vidite celo sonce, ki zahaja v oknih drugega nadstropja. Ta ista hiša čez dan bo imela črne “luknje”, kjer so okna. Poiščite navdih tudi v realnosti (ne le na spletu), preden se odločite za ta trend.

Morda se odločite, da so lesena okna črna le zunaj ali le znotraj

Namestitev črnih oken znotraj vašega doma pomeni, da boste večno tudi preostanek doma morali dekorirati s črno, da bo dom izgledal usklajen.
Toda kaj se zgodi, ko ne želite več okrasiti s črno?

Vaša okna bodo še vedno vidni del barvne sheme. To pomeni, da boste mogli imeti vsaj kakšen kos ali detajl pohištva v črni (ročaji, stikala) ali pa določene dekorativne elemente (vaza, skleda za sadje, noge počivalnika ali sedežne). Če že ne v črni, potem boste mogli vseeno za ravnotežje dodajati nivoje globokih barv, temno rdeče, temno rjavo, antrazit.

črna lesena okna

Če niste prepričani, da bi se zaprisegli črnim lesenim oknom od znotraj, lahko naredite modni izbor, da se odločite za zunanje črne okvirje. Pri svetli fasadi ustvarijo trajnostno modernejši videz.

Navdih.

Komentarji za to objavo so zaprti.