Spomladansko čiščenje lesenih oken in vrat

Vam čiščenje oken predstavlja prijeten opravek ali napor? Naj vam namignemo, da ko vidimo, kako smo očistili prostor, v katerem živimo, to vodi do nižje ravni stresnega hormona kortizola in do dobrega počutja.

Če smo v svojem okolju srečnejši, se v sebi počutimo bolje. Če se počutimo bolje, potem bolje spimo, kar našemu imunskemu sistemu pomaga, da deluje v najboljšem primeru, dober imunski sistem pa je tisto, kar naša telesa potrebujejo za boj proti virusom.

Kako lahko spomladansko čiščenje lesenih oken pomaga pri zdravju?

Dolores Andrew-Gavin, energetska terapevtka, pravi, da bi morali čiščenje svojih domov razumeti kot sinonim za čiščenje naše miselnosti.

»Ko aktivno čistimo in odstranjujemo nered, nam to daje več energije, ker odpravlja stres iz našega telesa. Če čiščenju dodamo glasbo in gibanje, postane to še celo zabavno, kar je dodatno dobro za naše fizično zdravje in sprostili bomo hormone sreče. “

Kako se lotiti čiščenja oken in vrat?

  1. korak: Očistite prah iz oken in okenskih okvirjev. Tako boste med čiščenjem preprečili širjenje prahu okoli okna.
  2. korak: Okvire oken (vinil, steklena vlakna, kovina ali les) očistite s toplo milnico. Poskrbite, da jih nato posušite, še posebej, če so leseni ali kovinski. Bodite posebno pozorni na točke dotika, kot sta dno krila in ključavnica. Ta območja se ponavadi dodatno umažejo.
  3. korak: Vizualno preglejte okna. Ko čistite okna, si vzemite trenutek, da jih natančno pregledate (znotraj in zunaj), da se prepričate, da so v dobrem stanju.
  4. korak: Očistite police. S pomočjo nastavka za cev za vakuumsko posrkajte prah, umazanijo ali drobtine v pragu.
  5. korak: Očistite steklo. Za čiščenje samih oken uporabite krpo iz mikrovlaken in čistilo za okna. Nekateri radi uporabljajo časopisne ali kavne filtre, vendar so tkanine iz mikrovlaken najbolj varne.
  6. korak: Očistite zavese. Če so vaše zavese prašne, jih očistite z nastavkom za dolgi doseg vakuuma, tako da začnete od zgoraj in se spuščate. Odvisno od tkanine jih boste morda lahko očistili s paro ali celo postavili v podložko na občutljivi nastavitvi. Preverite nalepko za nego na zavesah za navodila za strojno pranje / sušenje.
  7. korak: Očistite žaluzije. Rolete se zaprašijo in jih je treba redno čistiti. Za čiščenje senčil lahko uporabite staro nogavico in mešanico kisa / vode 50/50. Preprosto položite roko v nogavico, razpršite čistilno raztopino na nogavico in s prsti potegnite po lamelah žaluzije. To v enem zamahu odstrani prah, umazanijo in umazanijo!

Po čiščenju se boste počutili lahkotne, predvsem pa boste poskrbeli tudi za lepši izgled doma, vhodnih lesenih vrat, nego lesenih okenskih okvirjev, stekel in polic.

Navdih.

Komentarji za to objavo so zaprti.