Mit der Natur verbunden

Veste, kaj je pri nakupu oken pomembnejše od cene?

Koliko stanejo okna? To je eno najpogostejših vprašanj v panogi, vendar eno najtežjih za odgovoriti. Resnica je, da na vprašanje, koliko boste plačali za okno, ni hitrega in enoznačnega odgovora, cena pa se razlikuje še od podjetja do podjetja. Preden se za pripravo ponudbe obrnete na podjetja, vam bomo pomagali razumeti spremenljivke, ki vplivajo na ceno. Cena na ponudbi namreč ni vaš končni račun, skupni stroški pa se lahko spremenijo, če pride do zapletov ali nepredvidenih dogodkov.

Kakšni so torej dejavniki, ki vplivajo na ceno nadomestnega okna?

Kakovost oken

Morda je eden največjih vplivov cene nadomestnega okna kakovost. Vsa okna niso ustvarjena enako, kakovost pa se na koncu odraža tudi na ceni. Pravzaprav je kakovost eden največjih razlogov, da boste našli tako velika nihanja cen med nadomestnimi okni.

Če se sprašujete po tem, kako se lahko posamezno okno toliko razlikuje glede na stroške, obstaja več kazalnikov, ki vplivajo na kakovost, kot so:

  • Vrsta materiala okvirja, trajnost
  • Stekleni paketi in toplotno odpornost
  • Montaža
  • Garancija in certificiranje

Na splošno bodo okna višje kakovosti stala več kot okna nižjega cenovnega razreda. Je nekako tako kot nakup Ferrarija proti Renaultu. Ne morete pričakovati, da boste kupili luksuzen, zmogljiv športni avtomobil po isti ceni kot vsakdanje vozilo.

Material za lesena okna je dražji, a kakovostnejši

Prava okna iz lesa so lepa, vendar ni skrivnost, da so bistveno dražja od oken iz umetnih materialov. Pri izbiri lesa nad umetnim materialom lahko pričakujete od 30% do 50% višjo ceno na okno. Toda zakaj so okna iz lesa toliko dražja?

Uporabljajo omejene naravne vire, ki jih je treba nabirati in prevažati. Manj podjetij ponuja okna iz pravega lesa zaradi stroškov in vzdrževalnih zahtev. Pri nas se trudimo in imamo standard, da uporabljamo le najboljši les.

Komentarji za to objavo so zaprti.