Izdelava in montaža oken

Vsestranska lesena okna v modernem domu

Lesena okna in vrata so vsestransko uporabna, lahko so oblikovana in montirana tudi za najmodernejše arhitekturne sloge.

Stik z okoljem – lesena okna in vrata

Moderna arhitektura se posveča večjemu stiku z okolico in intergiranjem v okolje – tako ob pogledu na dom iz zunanje strani kot tudi na razgled lastnika iz udobja notranjosti. Panoramska lesena okna in drsna lesena vrata poudarijo to odprtost in stik bodisi z urbano zasnovanim slogom sosesk bodisi z bližnjim gozdom ali travnikom.

Vertikalna lesena okna in vrata za razkošen razgled

V Sentinel Hill (West Vancouver) stoji hiša, oblikovana s strani arhitekta Don-a Stuart-a. Dom se čudovito zliva z okolico ob obali in naravnim okolišem.

Dom je bil zasnovan kot učinkovit, eleganten ter z nizkimi obratovalnimi in vzdrževalnimi stroški. Vertikalna lesena okna in vrata nudijo in poudarijo razkošen razgled na ocean, gore ter mesto. Dom je resnično umeščen v filmsko fascinantno okolje. Dnevna soba je obkrožena s steklenom ravno z namenom, da lahko lastniki doma uživajo v razgledu.

Čudovit razgled, ki ga omogočajo panoramska lesena okna
Čudovit razgled, ki ga omogočajo panoramska lesena okna

 

Konstrukcija povezuje posamezne okvirje lesenih oken, prehod na teraso pa poteka skozi francoska vrata. Okna pod stropom in stiki v kotih so dovršen tehnološki vložki, ki povečujejo zastekljeno površino.

Dom je zaradi svojih posebnih lastnosti in posebne uporabe lesenih oken prejel nagrado. Najverjetneje je prikazan dom izrazito posebno lociran, pa vendar imamo tudi mi lepe razglede, pred katerimi se je škoda popolnoma zapirati. Rešitve po meri in posebna panoramska lesena okna lahko tudi v vašem domu omogočijo prelep razgled na okolico in stik z naravo.

Kaj pa zasebnost? Poskrbimo za ustrezna senčila

V našem okolju ni značilno, da pa bi imeli tako odprta domovanja in v celoti zastekljena. Če ste v dilemi, kako bo potem poskrbljeno za zasebnost, brez skrbi. Naša ekipa vam bo poleg izbire lesenih oken in vrat ustrezno svetovala tudi o najbolj primerni izbiri senčil za vaš dom.

Navdih in nagrajen dom smo našli tukaj.

Komentarji za to objavo so zaprti.