Za menjavo oken pridobite kredit preko Eko sklada – četudi po novih kreditnih pogojih Banke Slovenije ne izpolnjujete pogojev

Mnogo ljudi se je ustrašilo sprememb kreditnih pogojev, saj bi to lahko pomenilo, da ne bi bili zmožni pridobiti kredita za nakup ali obnovo nepremičnine. Morda bi to oteževalo tudi kakšno investicijo kot na primer menjavo oken? Za vas smo našli odgovor.

Ali spremembe pri kreditnih pogojih, ki jih je sprejela Banka Slovenije, vplivajo na presojo kreditne sposobnosti pri kreditih Eko sklada?

 

Novi kreditni pogoji Banke Slovenije ne vplivajo na kreditiranje prebivalstva s strani Eko sklada. Sklep o makrobonitetnih omejitvah kreditiranja prebivalstva, ki ga je sprejela Banka Slovenije, velja izključno za banke in hranilnice ter podružnice tujih bank, ki poslujejo v Sloveniji. Eko sklad tako ni zavezan upoštevati navedenega sklepa, zaradi česar bo vaša kreditna sposobnost določena glede na obstoječa Merila za določanje kreditne sposobnosti za zavarovanje EKO kreditov.

V praksi torej lahko pridobite kredit s strani Ekosklada, četudi bi bili sicer s strani bank po novih pogojih zavrnjeni. Več o ostalih pogojih pridobitve kredita si lahko preberete tukaj.

Komentarji za to objavo so zaprti.