Lesena polkna

Zakaj izbrati polkna iz pravega lesa?

Danes vemo, da polkna niso koristna le v toplejših državah Mediterana, zelo uporabna so tudi v naših podnebnih in vremenskih razmerah.

Vendar je nakup oziroma odločitev zanj pri tako veliki izbiri profilov polken, barv, stilov in tekstur lahko precej konfuzna in težka – navsezadnje so senčila lahko tudi precej draga. So torej vredna naložbe? Seveda, tukaj je nekaj razlogov, ki govorijo v prid nakupu.

Kakovost, kakovost, kakovost!

Polkna Šemrl so izdelana iz kvalitetnega lesa smreke ali macesna, po naročilu pa lahko dobavimo tudi aluminijasta polkna. Izdelujemo polkna s fiksnimi lamelami, polkna s premičnimi lamelami in polkna s pokončnimi letvami z dodatno kovinsko ojačitvijo.

Polkna imajo vgrajeno visoko kakovostno okovje, ki omogoča različne načine odpiranja in nastavitve. Običajno so montirana na okna, lahko pa se montirajo tudi na kamen.

Številne prednosti

Polkna so odlična izbira za vaša okna skozi vse leto. Jeseni in pozimi preprečujejo izgubo toplote in ščitijo vašo zasebnost. Spomladi in poleti vam bodo premične letvice omogočile nadzor nad količino svetlobe in zraka, ki prihaja v prostor. Hkrati vam omogočajo, da zračite svojo sobo, ko je zunaj vroče in temno, ob tem pa vam ravno polkna zagotavljajo odlično zasebnost. Pomagajo tudi preprečiti, da bi nadležne žuželke vstopile v vaš dom.

Če želite, da je vaša soba ponoči hladna, a tudi zasebna in varna, lahko polkna zaprete, žaluzije na njih pa nagnete. To je še posebej priporočljivo za okna v pritličju. Druge prednosti polken so njihova vzdržljivost, klasičen slog in enostavno vzdrževanje. Če skrbno skrbite za polkna, vam lahko služijo vse življenje in so videti odlično poleg sodobne ali tradicionalne notranjosti.

Kontaktirajte nas, da vam pomagamo z nasvetom pri izbiri senčil za vaš dom.

Komentarji za to objavo so zaprti.