lesena vhodna vrata z obsvetlobo

Zakaj se odločiti za lesena vhodna vrata z obsvetlobo?

Zagotovo bi kar nekaj lastnikov novih hiš reklo, da jim je žal, da se niso odločili za vhodna vrata z obsvetlobo. Kaj hitro namreč ugotoviš, kako prav bi ti prišlo še malo svetlobe ob zimskih jutrih ali poletnih večerih, ko se šele dani oziroma mrači, pa ne bi želel prižigati luči …

Zakaj in kdaj torej izbrati obsvetlobni dodatek?

Najprej moramo seveda imeti dovolj prostora, vsaj na eno stran, če ne kar na obe. V kolikor nam to dopušča arhitektura hiše, lahko izberemo in si omislimo tudi nadsvetlobni vložek. Smiselno je potrebno domisliti tudi notranjo opremo, ki se mora prilagajati dodatku, saj ob njega ni priporočljivo postavljati pohištva, obešalnikov in drugih motečih kosov, da ne izgubi svojega prvotnega namena –omogočanja dodatne svetlobe.

Vhodna vrata so prvi vtis vsakega doma.
Vhodna vrata so prvi vtis vsakega doma.

Obsvetloba je tudi estetska popestritev vrat

Lahko gremo še dlje in se poigramo z grafiko na steklu, njegova funkcija namreč ni to, da se vidi v notranjost, ampak samo toliko, da skozenj pronica dodaten snop svetlobe. V trendu so črte oziroma vodoravne linije v različnih ali enakovrednih razmikih. Lahko pa ostanemo na varni strani in pustimo polnilo enotno motno.

Modeli lesenih vrat z obsvetlobo
Modeli lesenih vrat z obsvetlobo pri Mizarstvu Šemrl.

Kakšna lesena vhodna vrata s svetlobnim dodatkom ponujamo?

Izbirate lahko med klasičnimi oblikami vrat z izoliranimi polnili iz vezanega lesa in toplotnoizolacijskimi stekli ter modernejšimi oblikami z izolirano sredico in kovinsko ojačit-vijo. Izdelujemo tudi stilska vrata po individualnih željah kupca.


Ponujamo številne različice modelov, ki jih lahko dopolnjujejo integrirani stranski elementi in nadsvetlobe. V vrata vgradimo toplotnoizolacijska stekla po izboru kupca: z izbranim ornamentom, peskanim vzorcem, vitražem ali fuzijo. V Mizarstvu Šemrl vam po vaših željah in zamislih izdelamo vrata, ki bodo vrsto let krasila vaš dom.

Vkolikor je možno se odločimo za obojestransko obsvetlobo in tako poudarimo mogočnost vhodnih vrat.
Vkolikor je možno se odločimo za obojestransko obsvetlobo in tako poudarimo mogočnost vhodnih vrat.


Z zastekljenimi obsvetlobnimi in nadsvetlobnimi elementi ob vhodnih vratih boste povečali količino naravne svetlobe na hodniku vaše hiše. Poleg tega daje oblikovanje vhodnih vrat z obsvetlobo in nadsvetlobo vašemu vhodu v dom tisti dodatni vav efekt!

Komentarji za to objavo so zaprti.