Zavese že dolgo niso več samo zbiralke prahu

Zavese imajo to sposobnost oziroma učinek, da lahko vsako sobo naredijo boljšo, lepšo, predvsem pa še bolj poudarijo vaš izbor lesenih oken. Tudi svet zaves je šel skozi malo revolucijo tekom zadnjih let oziroma desetletij, kar spomnite se zaves vaše babice in sedaj teh, ki jih nameravate obesiti v prenovljeni spalnici vi ali tistih pri sosedih, ki jih vztrajno občudujete. Dandanes sicer vse več ljudi ne uporablja več zaves, ker je vmes postalo modno in osvobajajoče imeti okna brez zaves, včasih pa se gleda nanje tudi kot na nepotrebno naložbo. Tu so 4 razlogi, zakaj bi morali imeti zavese v večini sob svojega doma.

ZASEBNOST DOMA

Če ste ena tistih oseb, ki ji je veliko do zasebnosti, potem so zavese nujne. Če je to vaša glavna skrb, potem potrebujete gosto tkane oziroma debele zavese, ki ne prepuščajo svetlobe in se skozi njih ne zazna ničesar.

SVETLOBA PO ŽELJI

Doma pogosto počnemo stvari, kjer nas direktna svetloba od zunaj lahko ovira (gledanje televizije, delo za računalnikom, uspavanje otroka, meditiranje, dremanje, skratka vse dejavnosti, ki ne zahtevajo dobre svetlobe). Z zavesami pa si zagotovimo to možnost zastiranja naravne svetlobe od zunaj, a hkrati nam vedno puščajo odprto možnost, da svetlobo prikličemo nazaj v prostor, ko to želimo oziroma potrebujemo.

bedroom-1214335

ZAVESE KOT REGULATOR TEMEPERATURE

Zavese nam pomagajo tudi pri nadzoru temperature v prostoru. Pravilen izbor zaves lahko vpliva na to, da naše sobe pozimi obdržimo bolj tople, poleti pa bolj hladne. Povedano drugače, pozimi s pomočjo njih zadržujemo toploto v sobi, poleti pa zavese omogočajo, da sonce od zunaj ne segreva notranjosti prostorov.

NAJBOLJ OČITNA DEKORACIJA BREZ MEJA

Zavese so izjemna okrasitev vsake sobe – preko njih lahko sporočamo stil oziroma naš okus in način življenja. Ker so zavese zelo prilagodljiv element (material, barve, dolžina, širina), lahko te večkrat letno ali vsaj na nekaj let enostavno menjamo in tako spreminjamo image našega notranjega interierja – seveda v skladu s pohištvom. Če jih še nimate, si jih omislite kot naslednji projekt za vaš dom in videli boste, zabavno bo!

 

Komentarji za to objavo so zaprti.